Mesto hľadá zdroje na sprevádzkovanie lyžiarskeho vleku

23.10.2011 Stropkov

Stropkov 22. októbra (TASR) – Stropkovská radnica hľadá zdroje na sprevádzkovanie kratšieho vleku pri lyžiarskom svahu s umelým povrchom. Podľa prednostu Mestského úradu v Stropkove Ivana Klebana lyžiarsky vlek s dlhšou zjazdovou dráhou je v zlom technickom stave a je nutná jeho komplexná rekonštrukcia, na čo mesto momentálne nemá finančné prostriedky.
\"Kratší vlek pri umelej zjazdovke by po vykonaní nevyhnutných opráv a predĺžení zjazdovky mohol byť spustený do prevádzky. Výšku nákladov na rekonštrukčné práce, ktoré sú nevyhnutné na prevádzku vleku v tejto etape, odborníci vyčíslili na 2500 eur,\" uviedol pre TASR Kleban. Vzhľadom na to, že rozpočet radnice je výrazne napnutý, v prípade lyžiarskych svahov možno podľa neho uvažovať len o etapovitej investícii.
\"Súčasný stav nám dovoľuje uvažovať len do takej miery, že v prvej etape by sa zrekonštruoval vlek s umelým povrchom, bude teda potrebné prijať rozpočtové opatrenie. Následne v ďalších etapách by do úvahy mohla prichádzať oprava pôvodného vleku výmenou takmer celého technického zariadenia,\" vysvetlil prednosta. Podľa odhadov by si to však mohlo vyžiadať až niekoľko desiatok tisíc eur.
Zjazdovka s umelým povrchom by podľa Klebana aspoň čiastočne vytvorila podmienky na rekreačné lyžovanie v Stropkove. Radnica je presvedčená, že ak by sa podarilo obnoviť celý areál, v prípade dobrých snehových podmienok by mohol byť lákadlom pre lyžiarov zo širšieho okolia.
 

Vyberte región